Hoe je omgaat met belemmeringen is een terugkerend thema in coachsessies. Belemmeringen zorgen ervoor dat iemand niet de actie onderneemt die nodig is om verder te komen. Of het nu gaat om het gesprek met je leidinggevende omdat je vastloopt in je werk, het vinden van een nieuwe baan of niet nee durven zeggen als je gevraagd wordt een extra klus op te pakken.

Je herkent het vast wel; je stelt uit iets te doen omdat je het spannend vindt, de afloop niet kan voorspellen, omdat je bang bent dat het verkeerd uitpakt, enz. In gedachten maak je het misschien nog erger; ‘als het mislukt, ziet iedereen dat ik eigenlijk niets kan.’ Of ‘nu heb ik tenminste leuke collega’s, hoe weet ik nu of ik dat elders ook weer krijg!’ En zo is er weer een dag, week, maand voorbij en is er nog niets veranderd aan de situatie.

Belemmeringen komen voort uit het verleden. Het kunnen normen en waarden zijn die je in je opvoeding hebt meegekregen.  Een overtuiging na een slechte ervaring toen je wel in actie kwam waardoor je jezelf wilt beschermen. Maar door stilstand verandert er niet veel. Of laat je de verandering afhangen van externe factoren; je contract wordt niet verlengd/beëindigd waardoor je op zoek moet naar een nieuwe baan. Hopen dat je leidinggevende zelf een andere functie zoekt. Of ergens de frustratie en boosheid voelen omdat ‘ze niet zien dat jij je over de kop werkt’.

Het kan superspannend zijn om over je drempels heen te stappen. Inzicht in waar ze vandaan komen kan helpen. Dat is niet altijd even gemakkelijk en vraagt moed! En wie weet is er iemand die je een steuntje in de rug kan geven! Ofwel, kom in beweging. Want alleen dan kom je verder.