En dan……weer aan het werk

Heerlijk, zo’n vakantie. Een paar weken genieten van wellicht een andere omgeving, een ander dagritme en vrijheid om te kiezen voor het lezen van een boek, een bergwandeling, zwembad of potje badminton. En dan ben je weer terug op je werk. En na de eerste uitwisseling van vakantieverhalen met je collega’s is daar weer het werk. Hoe houdt je dat ontspannen gevoel van de vakantie nu vast? En voorkom je dat je na twee dagen alweer in de mallemolen zit van werk en verplichtingen? Een aantal tips.

  • Stel op je computer / telefoon als achtergrond je mooiste vakantiefoto in. Of lijst hem in en hang hem op!
  • Neem minstens drie keer per dag een minipauze van 2-3 minuten en denk terug aan dat leuke terrasje, het plezier dat je had met je partner/kinderen of die mooie zonsondergang.
  • Kijk eens goed naar je agenda; loopt die weer vol zowel op het werk als privé? Kijk eens naar wat je kunt schrappen. Moet je dit echt allemaal?
  • Als je op vakantie bedacht hebt dat je dingen anders wilt doen, zet dat dan nu om in daden. Plak reminders op bij je werkplek of op de badkamerspiegel. Maak er tijd voor vrij; anders is er zo met de Kerst de frustratie dat er weer niets is veranderd en dat je daar niet blij mee bent!
  • Breng meer tijd door in de natuur. Wandelen, en dan met name in de natuur, zorgt voor daling van het stresshormoon. Dus start en eindig je (werk)dag met een rondje wandelen!
  • Als je toch ergens met de auto naartoe ‘moet’, parkeer die dan eens wat verder weg zodat je een paar honderd meter kunt lopen.

Geniet lekker na!