Zonnige koffie

Bericht van de NOS op 18 april 2023: een op de tien werknemers voelt zich gediscrimineerd op het werk. Met als gevolg dat ze meer ontevreden zijn en vaker verzuimen in vergelijking met werknemers die zich niet gediscrimineerd voelen. Geen ideale baan dus voor 10% van de werknemers. Want bij een dergelijke situatie voel je je niet veilig en ben je ook niet op je best!

Bestaat de ideale baan? Moet je natuurlijk eerst weten wat ideaal is. En dat verschilt al van mens tot mens. Maar toch blijkt dat de ideale baan voor iedereen wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Het is allereerst fijn als je je persoonlijke kwaliteiten kunt inzetten. Naast je kennis en vaardigheden vraagt het van je dat je weet hoe je bent. Waar jij goed in bent en wat je graag laat zien van jezelf. Naast persoonlijke kwaliteiten is het ook van belang dat je voldoende uitdaging hebt. En dat je de ruimte krijgt om aan je werk jouw invulling te geven. Uitdaging vinden kan op veel verschillende manieren en is ook individueel bepaald.

Dan heb je natuurlijk nog je relatie met de mensen met en/of voor wie je werkt. Je collega’s, je opdrachtgevers en/ of klanten. Je hoeft geen vrienden te zijn maar je moet je wel veilig en prettig voelen in de werkomgeving. Als vierde is er de zingeving; dat hetgeen wat je doet er ook toe doet. Dat je een verschil maakt. Voor die leerling in je klas, dat je jouw bijdrage levert aan de energietransitie, je ervoor zorgt dat een winkel zijn voorraad krijgt. Wat je ook doet, jij maakt ergens een verschil. En tot slot is er de waardering; natuurlijk uit zich dat in arbeidsvoorwaarden. Maar het uit zich in meer; dat je gezien wordt in een organisatie. Dat een fout niet keihard wordt afgestraft maar gezien wordt als een leermoment. Dat je niet alleen een personeelsnummer bent, maar dat de mens achter dat personeelsnummer aandacht krijgt. Als een baan voor jou op deze punten voldoende scoort, kun je dat als de ideale baan bestempelen.

De ideale baan levert in ieder geval veel op; niet alleen voor de werkende met de bovengenoemde punten. Die is in ieder geval blij met het werk. Maar ook voor werkgevers; weet je als werkgever een invulling te geven aan deze factoren voor je werknemers dan weet je dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Werk aan de winkel dus. Wil je eens bespreken hoe jij jouw ideale baan vormgeeft? Stuur me dan een bericht en ik ga graag het gesprek met je aan.