Sifan Hassan, Max Verstappen, Lieke Martens enzovoort. Nederlandse topsporters die regelmatig tot uitzonderlijke prestaties komen!

De overeenkomsten met de elastiekjes?  Al die topsporters leveren prestaties op hoog niveau en spannen ‘hun’ elastiek tot het uiterste. Met daarna de gelegenheid om te herstellen van die inspanning. Zij weten dat er een grens is aan je bereik en dat na herstel pas weer een topprestatie mogelijk is. Net zoals een elastiek niet onuitputtelijk uitgerekt kan worden zonder zijn functie te verliezen of uiteindelijk zelfs te knappen.

Nu sport het merendeel van de mensen niet een dergelijk niveau maar ook in jouw leven lever je (top)prestaties die de nodige inspanning vergen. Als je met regelmaat veel energie vraagt van je lichaam, zal je lichaam die energie genereren die ze geven kan. Het elastiek wordt gespannen met de verwachting dat er na inspanning ontspanning volgt zodat er herstel optreedt. Maar als je blijft vragen om energie en herstelmomenten onvoldoende of nauwelijks aanwezig zijn, reageert je lichaam daar uiteindelijk op. Eerst door te laten zien dat het elastiek niet meer zo goed in staat is om zijn oorspronkelijke functie uit te voeren. En uiteindelijk kan het zelfs knappen als je de eerdere signalen negeert.

Voel jij je als een elastiek waar de rek langzaam maar zeker uit raakt? Stuur mij een persoonlijk bericht en ik stuur je geheel vrijblijvend een aantal tips voor herstelmomenten. Wil je meer weten over de werking van energie en stress in het lichaam? Kijk dan ook op de website van CSR voor informatieve filmpjes en informatie; www.csrcentrum.nl.  Of bericht mij als je ondersteuning behoeft om jouw elastiek weer in vorm te krijgen!