Zin hebben om naar je werk te gaan. Met een blij gevoel naar huis gaan omdat je een resultaat hebt neergezet. Zonder problemen een extra taak oppakken omdat je er iets nieuws bij kunt leren. Ofwel, plezier in je werk hebben en daar energie uithalen. Belangrijk, of je nu een volledige of een deeltijdbaan hebt.

Misschien herken je jezelf in het bovenstaande. Helaas zijn er tallozen werkenden die op maandagmorgen met tegenzin het bed uitstappen omdat er een werkdag begint. Zeker op een maandag in januari wat de meest deprimerende maand van het jaar zou zijn. Maar het kan anders. Daarvoor reik ik je eerst aan wat werkplezier beïnvloedt. In willekeurige volgorde; de kwaliteit van je werkrelaties (met collega’s, klanten/cliënten, leidinggevenden), uitdaging vinden in wat je doet, het kunnen inzetten van je persoonlijke kwaliteiten, zingeving en je rechtvaardig behandeld en gewaardeerd voelen.

Bij elke factor heb je zelf een zekere mate van invloed. Maar ben je ook deels afhankelijk van je omgeving. Als je een bepaald talent wilt ontwikkelen, moet je daar ook de ruimte en gelegenheid voor krijgen. En een goede relatie met bijvoorbeeld je leidinggevende, kan lastig zijn als je geen klik hebt met je nieuwe manager.

Toch is het een beetje een kip en het ei verhaal. Want alle genoemde factoren beginnen bij jezelf. Het vraagt om assertiviteit en bewust bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Om vervolgens wellicht te constateren dat een nieuwe stap in je loopbaan gewenst is om vooruit te kunnen en je werkplezier een nieuwe impuls te geven.

Wil jij aan het werk om je werkplezier te vergroten? Constateer je al enige tijd dat je huidige baan en werkgever niet meer bij je past? En kun je wel wat hulp gebruiken om te ontdekken wat je dan wel wilt? Vraag nu om een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe ik je bij jouw ontwikkeling kan ondersteunen.

Bel naar 06-1188 5839 of mail mij: lisette@burobalance.org