Schreef ik een paar weken geleden nog dat geluk in kleine dingen zit, nou dat geldt ook voor ongeluk. In mijn geval een stoeprandje waar ik vorige week over struikelde. Een ontzettende aardige mevrouw bracht me naar de huisartsenpost. En dankzij de inspanningen van de tandartsassistente kon ik vandaag al voorherstelwerkzaamheden bij de tandarts terecht. De laatste dingen kosten nog wat tijd maar ach, ook dat komt weer goed.

Maar ik schrijf dit niet zomaar op. Ik kwam erachter dat een paar dagen rust op zich best lekker is, maar alleen als je daar zelf voor kiest en je goed in je vel zit. Ofwel, zinnig bezig zijn blijkt belangrijk te zijn voor me. En blijk ik voldoening en plezier te halen uit mijn werk.

Dat wist ik natuurlijk al, maar ik werd weer even met mijn neus op de feiten gedrukt.

Maar wat bepaalt nu dat werkplezier? Er is inmiddels het nodige onderzoek naar gedaan. En dan blijken er vijf factoren werkplezier te beïnvloeden;

Benut je je beste eigenschappen /talenten?
Heb je voldoende uitdaging?
Doe je werk waarmee jij het gevoel hebt zinvol bezig te kunnen zijn?
Onderhoud je goede werkrelaties? Met klanten, collega’s, opdrachtgevers.
Voel je je gewaardeerd en rechtvaardig behandeld?

En in mijn coachingspraktijk kom ik mensen tegen die voor één of meer factoren constateren dat er wat aan schort. Dat is niet altijd direct duidelijk. Maar wel goed om te ontdekken waar voor jou een mogelijk tekort is en waar je waarde aan hecht. Dat inzicht helpt bij het maken van keuzes. En die zijn niet altijd makkelijk, maar leiden uiteindelijk wel tot hervonden werkplezier. En dat is heel wat waard!

Als je jezelf afvraagt of je nu echt plezier hebt in het werk, of een knagend gevoel hebt dat het anders/beter kan, neem dan gerust contact op. Vrijblijvend kunnen we een kennismaken en zien of ik wat voor je kan betekenen. Dat kan wellicht via het ontwikkeladviestraject vanuit de overheid of via een regulier traject. Bel of mail en ik informeer je over de mogelijkheden; 06 1188 5 839 / lisette@burobalance.org