Herkenbaar? Je staat elke ochtend op om in de file richting werk te gaan en bedenkt dat je in de ideale baan met de fiets kunt. Je wenst andere collega’s met wie je wel kunt samenwerken? Of droomt al jaren van een eigen zaak, maar bent nog steeds in loondienst? Je wilt doorgroeien maar denkt het niet waar te kunnen maken? Of toch die camping starten in Frankrijk?

Niet elke droom is uitvoerbaar. We kunnen allemaal wel een reeks aan belemmeringen opnemen; zorg voor gezin, financiële risico’s, banenperspectief, enzovoort, denken dat je geen ervaring, niet handig of niet slim genoeg bent. Sommige reëel, andere gevormd door angst en eigen overtuigingen. Of soms weet je simpelweg niet waar je zou moeten beginnen. Zolang je dromen en al je mogelijke bezwaren in je hoofd blijven zitten, gebeurt er niets.

Pas als je er over gaat praten, ga je anders nadenken over je dromen. En over je redenen om (nog) niets te doen. Sommige bezwaren blijken voort te komen uit belemmeringen die jezelf in het leven hebt geroepen. Andere bezwaren worden door anderen opeens in een heel ander perspectief geplaatst.

En soms is die droom niet helemaal uitvoerbaar, maar kun je met je werk wel degelijk een aantal dingen veranderen. Zodat je wel weer met plezier aan de slag gaat en je kunt ontwikkelen in een nieuwe rol of andere verantwoordelijkheden.

Wil je hierover praten? Je gedachten eens structureren? Hoe onderzoek je toch je mogelijkheden? Of verander je op kleine schaal dingen waardoor het leven toch een stuk zonniger wordt?

Neem contact met mij op voor een kennismaking. Wie weet hoe dit jaar voor jou kan eindigen!