De vakantieperiode komt eraan. Of misschien ben je al net geweest. Vakantietijd kan de tijd zijn om eens vanuit een luie stoel in de zon naar je loopbaan te kijken. En jezelf een aantal vragen te stellen als een APK voor je loopbaan;

  • Haal ik voldoening uit mijn werk?
  • Heb ik goed contact met mijn collega’s, klanten en andere mensen die ik tegenkom?
  • Haal ik het beste uit mijzelf naar boven? Ofwel, kan ik mijn kwaliteiten benutten in mijn werk?
  • Voel ik mij gewaardeerd en erkent voor hetgeen ik doe?
  • Daagt het werk mij nog voldoende uit?

Als het antwoord op één of meer vragen onbevredigend is, is het goed om daar eens verder over na te denken en te onderzoeken of je het in je huidige rol en bij je huidige werkgever kunt veranderen. En zeker als je niet goed weet of je kwaliteiten benut worden of je voldoende uitgedaagd wordt, voor jezelf nagaan of je je eigen kwaliteiten kunt benoemen. Waar ben je eigenlijk goed in en wat wil je nog ontwikkelen / leren? Vraag eens hoe anderen jou zien en bedenk eens waar je echt plezier in hebt. Waar ben je nieuwsgierig naar en wat wil je leren? Zo’n APK voor je loopbaan kan opleveren dat je (weer) met plezier na de vakantie je werk hervat of zorgt voor een actie om (meer) werkplezier te ervaren. Vakantie heb je tenslotte maar zo’n 5 weken per jaar, werken doe je de rest van het jaar!