Vermoeidheid, irritatie, concentratieproblemen, slapeloosheid. Zo maar een aantal symptomen die mensen noemen ter indicatie van overspannenheid en burnout klachten. Als het al zover is, is een goede begeleiding door een specialist en Arbo-arts zeer zeker gewenst.

TNO maakte vorige week bekend dat uit hun onderzoek Arbobalans blijkt dat 16% van de werkenden burn-outklachten zei te hebben. Er zouden twee belangrijke oorzaken zijn; mensen ervaren minder vrijheid in hun werk en er wordt steeds meer van hen gevraagd. Verder blijkt dat een kwart van het verzuim in Nederland veroorzaakt wordt door overspannenheid, psychische klachten of burn-out. Het kost werkgevers op jaarbasis miljarden.

Voor preventie is dus veel te zeggen. En dat start met aandacht voor welzijn van werknemers. Want een vitale werknemer kan nu eenmaal beter werk verrichten.

De vitaliteit van een werknemer neemt toe of blijft behouden als er aandacht geschonken wordt aan de factoren die van invloed zijn op iemand welzijn. En dat is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ofwel, werkgever en werknemer zijn hier beiden aan zet. De volgende factoren hebben invloed op het gevoel van vitaliteit, van grip hebben op je loopbaan:

  • Het kunnen benutten van je beste eigenschappen
  • Het hebben van voldoende (maar ook realistische) uitdaging
  • Het gevoel hebben zinvol werk te doen
  • Goede onderlinge relaties onderhouden (met collega’s maar ook opdrachtgevers of klanten)
  • Je rechtvaardig behandeld voelen

Wil jij als werkgever of als werknemer de vitaliteit onder de loep nemen? Kijken waar voor jou kansen maar ook mogelijke risico’s zitten? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. We bespreken dan wat ik voor jouw organisatie/team of voor jou als werknemer kan betekenen. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen…..