Stel je eens voor dat je zelf je eigen rol in een bedrijf mocht samenstellen. Wat zou je dan doen? Zijn er dagelijkse taken bij of doe je liever elke dag compleet iets anders? En voor wie zou je dat dan willen doen? Wie is je klant of je opdrachtgever? Weet je ook waar je dat zou willen doen? Is dat met name binnen of buiten? Ben je veel onderweg of zit je juist samen met je collega’s in een gezellig ingerichte ruimte?

Wellicht weet je elke vraag met het grootste gemak te beantwoorden. In het meest ideale geval doe je die dingen al. En zit je op een fantastisch leuke plek. Of vind je de vragen lastig te beantwoorden? Of zijn de antwoorden er wel maar lijken ze totaal niet op hetgeen waar jij je werkweek mee vult?

Als je daar tegenaan loopt, kan het tijd zijn voor een volgende loopbaanstap. Want wellicht schets je aan de hand van die eerste vragen wel een rol die niet realistisch is. Maar is het wel mogelijk om je ideale baan zoveel mogelijk te benaderen. Door aanpassingen in je huidige werk (weet ze op het werk wel wat je eigenlijk het liefst doet?). Of door toch op zoek te gaan naar werk dat veel meer bij je past.

Maar hoe pak je dat nu in? Want welke functie past nu bij de door jou gewilde taken? En hoe kom je daar dan? Moeilijk om te bedenken en, als je al lang niet meer gesolliciteerd hebt, lastig te bereiken.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Met uit te vogelen wat nu goed bij je past? Of hoe te solliciteren anno 2018? Bel of mail me en vertel me welke ondersteuning jij nodig denkt te hebben.